Siostra Karolina, nazaretanka, jest przełożoną sióstr pracujących w domu rekolekcyjnym archidiecezji częstochowskiej „Święta Puszcza” w Olsztynie k. Częstochowy. Dom ten położony jest na Szlaku Orlich Gniazd, otoczony pięknym lasem sosnowym. Zaprasza na rekolekcje, dni skupienia lub na wypoczynek. Poleca też znakomitą kuchnię, którą prowadzą doświadczone kucharki - p. Basia i p. Marylka we współpracy z siostrami nazaretankami.
Składniki:
0,5 kg ryżu, 0,5 kg cebuli, 0,5 kg marchwi, 1 słoiczek majonezu, 1 puszka ananasa, 2 puszki kukurydzy, 1 szklanka octu 6%, 25 dkg cukru, musztarda, pieprz, sól
Wykonanie:
Ryż ugotować na sypko, zahartować w zimnej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, ugotować w occie z cukrem, odcedzić. Marchew ugotować, pokroić w kostkę. Ananas pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i musztardą.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu